|
|
Hlavní nabídka Prohlížení IS/STAG
Nalezené předměty, počet: 1
Stránkování výsledků vyhledávání
Nalezeno 1 záznamů
Export do Xls
Informace o předmětu
UJP / ITB4
:
Popis předmětu
Pracoviště / Zkratka
|
UJP
/
ITB4
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Akademický rok
|
2023/2024
|
Název
|
Italština B4
|
Způsob zakončení
|
Zápočet
|
Způsob zakončení
|
Zápočet
|
Akreditováno / Kredity
|
Ano,
2
Kred.
|
Forma zakončení
|
-
|
Forma zakončení
|
-
|
Rozsah hodin
|
Cvičení
2
[HOD/TYD]
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Zápočet před zkouškou
|
Ne
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ano v případě předchozího hodnocení 4 nebo nic.
|
Počítán do průměru
|
NE
|
Vyučovací jazyk
|
Italština
|
Obs/max
|
|
|
|
Automatické uznávání zápočtu před zkouškou
|
Ano v případě předchozího hodnocení 4 nebo nic.
|
Letní semestr
|
0 / -
|
0 / -
|
0 / -
|
Počítán do průměru
|
NE
|
Zimní semestr
|
0 / -
|
0 / -
|
0 / -
|
Opakovaný zápis
|
ANO
|
Opakovaný zápis
|
ANO
|
Rozvrh
|
Ano
|
Vyučovaný semestr
|
Zimní + Letní
|
Vyučovaný semestr
|
Zimní + Letní
|
Minimum (B + C) studentů
|
10
|
Volně zapisovatelný předmět |
Ano
|
Volně zapisovatelný předmět
|
Ano
|
Vyučovací jazyk
|
Italština
|
Počet dnů praxe
|
0
|
Počet hodin kontaktní výuky |
|
Hodnotící stupnice |
S|N |
Periodicita |
každý rok
|
Periodicita upřesnění |
|
Základní teoretický předmět |
Ne
|
Profilující předmět |
Ne
|
Základní teoretický předmět |
Ne
|
Hodnotící stupnice |
S|N |
Nahrazovaný předmět
|
Žádný
|
Vyloučené předměty
|
Nejsou definovány
|
Podmiňující předměty
|
Nejsou definovány
|
Předměty informativně doporučené
|
Nejsou definovány
|
Předměty,které předmět podmiňuje
|
Nejsou definovány
|
Graf četnosti udělených hodnocení studentům napříč roky:
Obrázek PNG
,
XLS
|
Cíle předmětu (anotace):
|
Kurz je určen mírně pokročilým uživatelům jazyka, kteří se již vyjadřují bez větších obtíží v přítomném, budoucím a minulém čase passato prossimo. Kurz připravuje na úroveň A2 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.
|
Požadavky na studenta
|
- průběžné plnění zadávaných úkolů
- min. 75% úspěšnost v závěrečném testu
|
Obsah
|
1. týden
večeře
přivlastňovací zájmena
2. týden
rodina
italský oběd
3. týden
restaurace
jídelní lístek
objednávání
4. týden
italská snídaně
zájmeno QUELLO
přídavné jméno BELLO
5. týden
slovesa VOLERCI, METTERCI
kuchyňské náčiní
6. týden
italská kuchyně
recepty
7. týden
děj filmu
imperfektum
8. týden
vzpomínky
srovnání minulých dějů
9. týden
vyprávění a popis
modální slovesa v minulosti
10. týden
dětství
minulost
11. týden
předminulý čas
vyjádření souhlasu a nesouhlasu
12. týden
italská kinematografie
13. týden
závěrečný test
analýza chyb
hodnocení
|
Aktivity
|
|
Studijní opory
|
|
Garanti a vyučující
|
|
Literatura
|
-
Základní:
Ruggieri, L., Magnelli, S., Marin, T. Nuovissimo Progetto italiano 1 (cvičebnice). Atene: Edilingua, 2019. ISBN 9788899358525.
-
Základní:
Marin, T. Nuovissimo Progetto italiano 1 (učebnice). Atene: Edilingua, 2019. ISBN 9788899358501.
-
Doporučená:
Janešová, J., Polverari, A. Italsko-český a česko italský slovník. Praha, 2006.
-
Doporučená:
Papoušek, Z. Italsko-český a česko-italský slovník s frazeologií. Olomouc, 2005.
-
Doporučená:
Rosendorfský, Jaroslav. Italsko-český slovník = Dizionario italiano-ceco : nové výrazy!. Praha : Leda, 2001. ISBN 80-85927-87-X.
-
On-line katalogy knihoven
|
Časová náročnost
|
Všechny formy studia
|
Aktivity
|
Časová náročnost aktivity [h]
|
Příprava na souhrnný test [6-30]
|
30
|
Kontaktní výuka
|
26
|
Celkem
|
56
|
|
Předpoklady
|
Odborné znalosti - pro úspěšné zvládnutí předmětu se předpokládá, že je student před zahájením výuky schopen: |
- rozlišit mužský a ženský rod |
- rozlišit jednotné a množné číslo |
- rozlišit tvary osobních a ukazovacích zájmen |
- rozlišit tvary členu určitého, neurčitého a dělivého |
- rozlišit tykání a vykání |
- rozlišit číslovky základní a řadové |
- rozlišit tvary pravidelných a nepravidelných sloves v přítomném čase |
- rozlišit tvary pravidelných a nepravidelných sloves v minulém čase passato prossimo |
- rozlišit základní předložky, složené předložky a předložky se členem |
- rozlišit hodiny, dny v týdnu, měsíce a roční období |
- rozlišit časové údaje v minulosti |
Odborné dovednosti - pro úspěšné zvládnutí předmětu se předpokládá, že student před zahájením výuky dokáže: |
- správně vyslovovat známá slova, slovní spojení a věty |
- správně zapsat známá slova, slovní spojení a věty |
- pozdravit a rozloučit se přiměřeně situaci |
- žádat o základní informace blízkou osobu (př. v kolik hodin, kam půjde, odkud pochází) |
- poskytovat základní informace (př. kolik je hodin, jaký je den) |
- napsat krátký neformální dopis z Itálie |
- vyprávět a popisovat s použitím minulého času passato prossimo |
- shrnout nebo analyzovat informace získané poslechem jednoduchého textu z oblasti osobního a pracovního života, bydlení, geografie Itálie, stravování v baru, italských svátků či cestování vlakem |
- vyhledat podstatné informace v krátkém textu z oblasti osobního a pracovního života, bydlení, geografie Itálie, stravování v baru, italských svátků či cestování vlakem |
Obecné způsobilosti - před zahájením studia předmětu je student schopen: |
bc. studium: vyjadřuje se v mluvených i psaných projevech jasně, srozumitelně a přiměřeně tomu, komu, co a jak chce sdělit, s jakým záměrem a v jaké situaci komunikuje, |
bc. studium: rozumí sdělením různého typu v různých komunikačních situacích, správně interpretuje přijímaná sdělení a věcně argumentuje; v nejasných nebo sporných komunikačních situacích pomáhá dosáhnout porozumění, |
mgr. studium: používají své odborné znalosti, odborné dovednosti a obecné způsobilosti alespoň v jednom cizím jazyce, |
|
Výsledky učení
|
Odborné znalosti - po absolvování předmětu prokazuje student znalosti: |
- rozlišit tvary přivlastňovacích zájmen |
- pojmenovat příbuzenské vztahy |
- pojmenovat jídla a chody |
- rozlišit tvary zájmena QUELLO |
- rozlišit tvary přídavného jména BELLO |
- rozlišit tvary sloves VOLERCI a METTERCI |
- pojmenovat základní kuchyňské náčiní |
- pojmenovat základní druhy potravin |
- rozlišit typy stravovacích zařízení v Itálii |
- vyjmenovat základní filmové žánry |
- vyjmenovat hlavní představitele italské kinematografie |
- rozlišit tvary minulého času imperfetto |
- rozlišit tvary minulých časů passato prossimo, impefetto a trapassato prossimo |
Odborné dovednosti - po absolvování předmětu prokazuje student dovednosti: |
- popsat rodinu a rodinné vztahy |
- vyhledat informace v jídelním lístku |
- objednat jídlo |
- napsat jednoduchý recept |
- vyprávět děj filmu |
- vyprávět a popisovat s použitím minulých časů passato prossimo, imperfetto a trapassato prossimo |
- vyjádřit souhlas a nesouhlas |
- shrnout nebo analyzovat informace získané poslechem jednoduchého textu z oblasti osobního a pracovního života, bydlení, geografie Itálie, stravování, italských svátků, cestování vlakem či italské kinematografie |
- vyhledat podstatné informace v krátkém textu z oblasti osobního a pracovního života, bydlení, geografie Itálie, stravování, italských svátků, cestování vlakem či italské kinematografie |
Obecné způsobilosti - po absolvování předmětu je student schopen: |
mgr. studium: používají své odborné znalosti, odborné dovednosti a obecné způsobilosti alespoň v jednom cizím jazyce, |
bc. studium: používají své odborné znalosti, odborné dovednosti a obecné způsobilosti alespoň v jednom cizím jazyce, |
|
Hodnoticí metody
|
Odborné znalosti - odborné znalosti dosažené studiem předmětu jsou ověřovány hodnoticími metodami: |
Test, |
Odborné dovednosti - odborné dovednosti dosažené studiem předmětu jsou ověřovány hodnoticími metodami: |
Demonstrace dovedností (praktická činnost), |
Obecné způsobilosti - obecné způsobilosti dosažené studiem předmětu jsou ověřovány hodnoticími metodami: |
Demonstrace dovedností (praktická činnost), |
|
Vyučovací metody
|
Odborné znalosti - pro dosažení odborných znalostí jsou užívány vyučovací metody: |
Samostatná práce studentů, |
Cvičení (praktické činnosti), |
Výuka podporovaná multimédii, |
Odborné dovednosti - pro dosažení odborných dovedností jsou užívány vyučovací metody: |
Cvičení (praktické činnosti), |
Skupinová výuka, |
Samostatná práce studentů, |
Diskuse, |
Obecné způsobilosti - pro dosažení obecných způsobilostí jsou užívány vyučovací metody: |
Cvičení (praktické činnosti), |
E-learning, |
|
|
|
|